Mopaen har siden serieproduktionen blev igangsat været forsynet med et unikt byggenummer. Dette nummer bruges til at identificere den enkelte Mopa. Gennem tiderne har placeringen af Mopaens byggenummer skiftet lidt placering rundt om i båden. Alt efter, hvor gammel og hvilken model det er, så kan nummeret sidde forskellige steder i båden.
De helt gamle både, fra før Niels begyndte at bygge bådende i Skibby, var ikke forsynet med et nummer.
I de nyere både sidder nummeret som regel inden i agterrummet støbt ind i agterspejlet og på indersiden af motorpladen. I ældre Mopaer, kan nummeret være placeret på indesiden af båden, der er også eksempler på, at nummeret kan være placeret i stævnen eller oppe under dækket.

Står du for, at skulle anskaffe dig en Mopa så er det vigtigt, at du ser nummeret, da dette er en del af garantien for, at der ikke er tale om en kopi af en Mopa eller en som er meldt stjålet. Du kan altid stille spørgsmål om nummeret på Facebook “Mopasejlere“, hvor medlemmerne af gruppen ofte er meget behjælpelige med oplysninger om den pågældende Mopa. Du er også velkommen til at kontakte klubben direkte ved, at udfylde vores kontaktformular. Vi vil altid forsøge at svare hurtigst muligt.